Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Termékeink

Ön itt van: Tripont / Fotótechnika / MILC cserélhető objektíves / Sony Alpha 7 IV váz

Az új standard az alkotók új generációja számára


Az α7 IV az állóképek és a videók terén is úttörő teljesítményt nyújt, így ideális hibrid a lélegzetelállító képek, valamint azonnali megjelenítés és továbbítás biztosításához. Az α7 IV kamerát arra terveztük, hogy életre keltse a mai alkotók művészi elképzeléseit.

Új fejlesztésű 33,0 megapixeles hátsó megvilágítású CMOS képérzékelő

A Full Frame Exmor R™ CMOS érzékelő egyedülálló sebességet és kiváló képminőséget biztosít. A rézkábelezésnek köszönhetően az átviteli sebesség megnőtt, az AD-átalakítás pedig még gyorsabbá vált, miközben az érzékelő gyorsasága 10 bites 4:2:2 4K felvételt tesz lehetővé akár 60p mellett is. Az érzékelő színvisszaadási képessége tovább fejlődött, és minden érzékenység mellett alacsony zajt produkál, állóképek esetén pedig 15 fokozatú dinamikatartományt kínál, miközben az AF pontossága és a fókusz stabilitása tovább javult. 

BIONZ XR™ képfeldolgozó processzor az akár 8-szoros feldolgozási sebességhez

A BIONZ XR motor, amit a csúcsmodell α1 és α7S III típus is használ, akár 8-szor nagyobb feldolgozási sebességet biztosít. A motor a valós idejű autofókusz-adatok feldolgozásából, képfelismerésből és képminőség-módosításból áll, hogy minimálisra csökkentse a feldolgozás késleltetését, a még fejlettebb videó- és állókép-feldolgozási teljesítmény érdekében. A felhasználói felület, a hálózat és a fájlkezelés feldolgozása eloszlik, hogy a valós idejű terheléstől függetlenül megmaradjon a gyors válaszidő. 

Gyönyörűen renderelt képek, alacsony zajjal

Az új, hatékony 33,0 megapixeles érzékelő és a képfeldolgozó motor látható előnyei többet jelentenek puszta számoknál. Ezeknek köszönhetők a puha, természetes emberi bőrtextúrák, a táj- és látképek elképesztő részletgazdagsága, és a minden eddiginél jobb színreprodukció, amely esetében a továbbfejlesztett algoritmusoknak köszönhetően a szubjektív felbontás még magasabb. A szabványos ISO 100–51 200 fotók esetén ISO 50–204 800 értékig, videók esetén 100–102 400 értékig bővíthető, a tartomány minden részén alacsony zaj mellett.

Még simább gradáció-renderelés 10 bites HEIF-felvételből

Az α7 IV HEIF (nagy hatékonyságú képfájl) állókép-kódolást is támogat a hagyományos RAW és JPEG mellett. A sima 10 bites gradáció az égbolt és a portrék alanyainak még valósághűbb reprodukcióját teszi lehetővé, a 10 bites mélység pedig csökkenti a képminőség szerkesztés közbeni romlását. A HLG módban készített HEIF-fotókat le lehet játszani bármilyen kompatibilis BRAVIA 4K tévén HDMI-kapcsolattal, így pedig kiemelkedően széles dinamikatartomány jelenik meg. 

4K 60p felvétel, 4:2:2 10 bites felvétel 

Az α7 IV a videófelvétel lehetőségeinek lenyűgöző tárházát kínálja. A képponteldobás nélküli teljes pixelkiolvasás 4K 60p felvételt tesz lehetővé, 4K videók készítése esetén 30p mellett a Full Frame 7K túlmintavételezés nagy felbontású, részletgazdag 4K képet eredményez. A 10-bites 4:2:2 videót a belső tárhelyre lehet rögzíteni, ami teljesebb, természetesebb átmeneteket és nagyobb szerkesztői szabadságot kínál. Az XAVC HS™ fájlformátum nagyjából az MPEG-4 AVC/H.264 kódolási kapacitásának kétszeresét kínálja. 

Állítsd be a hangulatot már a kamerán belül a Kreatív megjelenés funkcióval

Bővítsd kreatív eszközeid tárházát a tíz előre beállított kreatív megjelenéssel. Könnyedén kifejezésre juttathatsz bármilyen hangulatot állóképeiden, videófelvételeiden és élő streamjeiden. Az előre beállított választási lehetőségek a kamerán belül, utómunka nélkül működnek, tehát a megálmodott képvilágot azonnal a felvételt követően meg tudod osztani másokkal. 

Gyönyörű színmegjelenítés egyszerűen, az S-Cinetone™ révén 

Az α7 IV S-Cinetone-támogatással rendelkezik, amelynek alapja a VENICE CineAlta kamera fejlesztése során nyert tapasztalat. Ennek a kialakításnak köszönhetőek azok a gyönyörű bőrtónusok, amelyekről az FX9, az FX6 és az FX3 is széles körben ismert. Teljesen természetes középtónust biztosít, ezért mindig egészségégesnek mutatja a bőrt, emellett pedig lágy színeket és lélegzetelállító csúcsfényeket ad. Mivel mindez a kamerán belül kapott helyet, ezért erőfeszítések nélkül képes leszel utómunka nélkül kifejező képvilágot létrehozni videófelvételeiden.

S-Log a professzionális videóberendezések színhelyességének megfelelően

Az α7 IV S-Log2 és S-Log3 gammagörbéket kínál, utóbbi pedig akár 15-nél is több lépésben állítható dinamikatartományt kínál. Az S-Gamut3 és az S-Gamut3.Cine színtartomány-beállításoknak köszönhetően az α7 IV felvételei könnyen összetéveszthetők a VENICE sorozatú digitális mozifilmes kamerákéval, mint például az FX6 és az FX3. S-Log-felvétel esetén az eredeti érzékenység ISO 800, amit akár két fokozatban is a szabványos tartomány alá lehet csökkenteni (ISO 200-640), az extra alacsony zaj érdekében.

A Sima bőr effektus ragyogó, gyönyörű bőrt eredményez a képen

A beépített Sima bőr effektus révén a bőr még szebbnek hat, elsimulnak a ráncok, a bőrhibák és színegyenetlenségek, miközben megmarad a szem és száj körüli területek élénksége. A Full Frame érzékelő képességeinek kiegészítéseként ez a funkció még vonzóbbá teszi a gépet az élő videóstreameléshez, valamint az állóképek és videók feljavításához. A beállítás négy szinten lehetséges, tehát ez a hatás a kívánt mértékben érhető el. 

Beépített 5 tengelyes optikai képstabilizálás, 5,5-lépéses kompenzációval 

Az α7 IV nagy precizitású stabilizáló egysége és a giroszkópos érzékelők a stabilizálási algoritmusokkal együttműködve érnek el akár 5,5 lépcsős zársebesség-kompenzálást, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a kamera 33,0 megapixeles érzékelőjéből. A vázba épített stabilizálási rendszer objektívek széles választékával használható együtt. Ez élő monitor nézet mutatja a stabilizált képet, ha a zárgomb félig lenyomva van, ami különösen hasznos funkció, amikor telefotó vagy makróobjektívet használunk. Együtt használható az MF Assist és a Fókusznagyító funkciókkal is.

Kézi videófelvétel az Aktív móddal

Az Aktív mód a kamera stabilizálóegysége, a giroszkópos érzékelők és a kifinomult algoritmusok révén rendkívül hatékony kamerán belüli képstabilizálást tesz lehetővé a videófelvételek közben. A nagy teljesítményű képfeldolgozó motor minden formátumban pontosan érzékeli a zökkenőmentes stabilizáláshoz szükséges szintet, többek között 4K minőségben is, anélkül, hogy csorba esne az α7 IV kompakt méretén és hordozhatóságán. Emellett, mivel a giroszkóp adatait a rendszer a videóval egy időben rögzíti, az extrém módon zökkenőmentes felvételek az utómunka során még hatékonyabban előállíthatók a Catalyst Browse/Prepare szoftverekkel. 

A pufferelt memória folyamatos állókép- és videófelvételt tesz lehetővé

A mechanikus és elektronikus zárak együtt akár 10 képkocka/mp sebességű sorozatfelvételt is lehetővé tesznek AF/AE-követés esetén. A legújabb, nagy teljesítményű képfeldolgozó motor és a megnövelt puffermemória a memóriakártyák gyorsabb írását teszi lehetővé, így több mint 800 tömörítetlen RAW+JPEG képkocka (együtt több mint 1600), vagy több mint 1000 tömörített RAW+JPEG képkocka (együtt több mint 2000, amíg megtelik a memóriakártya) készíthető. A fokozott képfeldolgozási képesség lehetővé teszi a menübeállítások módosítását még a memóriakártyára történő írás közben is. 

Fast Hybrid AF továbbfejlesztett sebességgel, pontossággal és követési képességgel 

A fázisérzékeléses AF és a kontrasztérzékeléses AF együttes használatával a Fast Hybrid AF még a kis méretű témákra és az éjszakai háttér előterében álló személyre is pontosan állítja a fókuszt. Az autofókusz széles és sűrűn átszőtt területe az álló- és mozgóképek esetén is kitölti 759 fázisérzékelési pontjával a képterület nagyjából 94%-át, a kontrasztérzékeléses AF-rendszer pedig 425 pontot használ. Ezt a hatalmas adathalmazt valós időben elemzi a legújabb és az eddigi legnagyobb teljesítményű képfeldolgozó motor; ez biztosítja az AF-rendszer lenyűgöző teljesítményét. 

Mesterséges intelligencia alapú valós idejű Szem AF és valós idejű témakövetés

A BIONZ XR motor lehengerlő feldolgozási teljesítménye a valós idejű Szem AF és a valós idejű követés funkció fejlesztéséhez is hozzájárult. A továbbfejlesztett arcfelismerés 30%-kal javítja a szem felismerésének pontosságát, a gyorsabb képfeldolgozás pedig nagyobb pontosságot eredményez le, fel és oldalra néző alanyok esetén is. A valós idejű témakövetés lehetővé teszi, hogy kiválassz egy témát, majd a követését teljes mértékben a kamerára bízd, hiszen a legújabb témafelismerési algoritmus és a téradatokat villámgyorsan feldolgozó motor lehetővé teszi ezt.

A videófelvételeknél elérhetővé vált a Madár mód a valós idejű Szem AF funkcióhoz

A valós idejű Szem AF funkció már a madarak szemének felismerésére is képes, így valós időben tudja követni őket álló- és mozgóképek felvétele során is. A BIONZ XR motor működése az AF-re és a nyomon követési algoritmusokra lett optimalizálva, hogy zökkenőmentes követést tudjon biztosítani még a repülő madarak esetében is, amelyek mozgása kifejezetten nehezen kiszámítható. Miután kiválasztottad a követni kívánt madarat, a kamera automatikusan észleli a madár szemét és rajta tartja a fókuszt, függetlenül attól, hogy a madár mozdulatlan vagy épp repül-e.

Érintésvezérelt AF-kezelés

Az érintéses követés akár a képkereső használata közben is lehetővé teszi a követni kívánt téma kiválasztását az LCD-képernyő megérintésével, az AF használata így még ösztönösebbé válik az állóképek és a videók esetében egyaránt. Az egyszerű élességállítás különösen jól jön, amikor egyedül forgatunk videókat, vagy gimbalt használunk, hiszen így a felvételek kompozíciójára koncentrálhatunk. 

Az AF-segéd lehetővé teszi a manuális fókuszbeállításra való zökkenőmentes visszakapcsolást

Az AF-segéd funkció a Cinema Line FX6-ból származik, és lehetővé teszi videófelvételek közben a manuális és az automatikus fókusz közötti feltűnésmentes váltást. Ha ez a funkció be van kapcsolva, a fókuszgyűrű elforgatása átmenetileg átkapcsol autofókuszról manuális fókuszra, hogy lehetőség legyen szándékosan egy másik témára átállítani a fókuszt.

A mélységélesség képi megjelenítése felvétel közben a fókusztérkép segítségével

Az új Fókusztérkép egy valós idejű kijelzőre vetíti a fókuszinformációkat, így jelezve, hogy mely területek vannak fókuszban vagy azon kívül. Azáltal, hogy a mélységélesség vizuálisan is megjeleníthető, könnyebbé válik az ideális fókuszpont és mélységélesség gyors beállítása a próbafelvételek során. Ennek eredményeként lehetőséged lesz kihasználni a fényképezőgép kiváló videófelbontását és gyors objektíveit, hogy kis mélységélességgel teremts lenyűgöző felvételeket. 

Látószögváltozás-kompenzáció a folyamatos látószög megőrzéséhez fókuszállítás közben 

Az α-sorozaton belül elsőként az α7 IV a látószögváltozást is ellensúlyozza. A látószögváltozás az objektív látószögének olyan módosulását jelenti, amely hatással van a fókusz megváltozására. A Sony saját Clear Image Zoom (Tiszta képnagyítás) technológiája automatikusan folyamatos látószöget tart, a filmes hatású fókuszátmenetek érdekében. Ez a funkció az Aktív mód képstabilizálásával együtt is használható egy stabil, konzisztens képvilág megteremtéséhez.

Állóképek/Videók/S&Q tárcsa a hibrid képességek gyors eléréséhez

Az α7 IV valódi hibrid kamera mivoltához méltóan külön Állókép/Videó/S&Q tárcsával rendelkezik, hogy lehetőség legyen azonnal váltani a mozgó- és állóképek között. A tárcsa állásától függően változnak a menük, a funkciók és a különböző kezelőszervek testre szabható beállításai állóképes és videó üzemmódban, emellett pedig az olyan beállítások, mint a blende és a zársebesség szintén az álló- és mozgóképektől függően elérhetők. Az S&Q mód kiválasztásával gyorsan hozzáférhetsz a lassított és gyorsított felvételek lehetőségéhez is. 

A legújabb, üzemmódtól függően változó menük és személyre szabható hátsó R-tárcsa állnak rendelkezésre

Az α7 IV menüi attól függően eltérőek, hogy állóképeket vagy videókat készítesz, és az egyszerűbb kezelhetőség érdekében egyszerre három menüszintet jelenítenek meg. Külön állóképes és videós funkciókat lehet társítani a különböző gombokhoz és tárcsákhoz, köztük az új, szabadon személyre szabható R tárcsát a hátoldalon. Mivel a vezérlők attól függően változnak, hogy aktuálisan milyen felvételi módot használsz, a hátoldali R tárcsa nagyban hozzájárul az állóképek és videók hatékony elkészítéséhez. 

Az állítható szögű LCD monitor nagyobb szabadságot biztosít a felvételek során

A nagy méretű, oldalra nyíló 3.0-ás típusú, 1,03 megapontos érintőpaneles LCD-monitor még szabadtéri környezetben is megfelelő fényerőt és tiszta képet biztosít, 3:2-es képaránya pedig a kijelző hatékony használatát teszi lehetővé. A több szögből állítható mechanizmusok rugalmas pozicionálást és keretbe helyezést tesznek lehetővé a kézből készített felvételeknél, gimbalra helyezve, vagy dokumentarista stílusban önmagad filmezése közben, de akár alacsony szögben, a talaj közeléből készített felvételek esetén is. 

3,68 megapontos nagy felbontású Quad-VGA OLED képkereső

Az α7 IV Quad-VGA OLED képkeresője hozzávetőleg az α7 III képkeresőjének 1,6-szorosát kínálja felbontásban, 37,3°-os látószöggel és 23 mm magas betekintési ponttal. A nagy felbontásnak, az elektronikus képkereső továbbfejlesztett képének, illetve a pára- és porállóságnak (többek között az α7 III-hoz mérten jelentősen javult belső párásodásgátlásnak) köszönhetően az α7 IV tiszta képű, kényelmes betekintést kínál minden felvételkészítési környezetben. 

Kommunikációs funkciók a könnyű megosztás és terjesztés érdekében 

Az α7 IV strapabíró vezetékes és vezeték nélküli kommunikációs funkciókkal rendelkezik, amelyekkel még kényelmesebb a felvételek megosztása és terjesztése. A vázba épített vezeték nélküli LAN a 2,4 GHz-es sáv mellett 5 GHz-es sávon is működik, így még gyorsabb az adatátvitel. A fájlok háttérbeli FTP-átvitele akár automatikusan is beállítható a folyamatos felvétel közben, az USB Type-C® csatlakozó pedig SuperSpeed USB-kapcsolatot támogat 10 Gb/s (USB 3.2 Gen 2) adatátviteli sebességgel.

Azonnali élő stream USB-kapcsolattal 

Az élő streaming olyan egyszerű, hogy csak a számítógép USB-csatlakozásához kell kapcsolódni, és lehetőséged lesz négy különböző kimeneti formátum közül választani, akár nagy felbontású 4K videót is. Te döntöd el, melyik beállítás felel meg leginkább jelenlegi hálózati körülményeidnek és a felszerelésednek. Párhuzamos belső felvétel szintén elérhető, hogy elég rugalmasságot biztosítson a különböző igények kielégítéséhez. 

Nagy kapacitású Z-akkumulátorok és USB-töltési lehetőség 

Az α7 IV fényképezőgép egy nagy teljesítményű Z akkumulátorról (NP-FZ100) működik, és külső tápellátási lehetőségekkel, például USB tápegységgel és hálózati adapterrel is rendelkezik. Az akkumulátorfogyasztás a szabadtéri felvételek során nagy kapacitású mobilakku csatlakoztatásával minimálisra szorítható. A kiterjesztett felvételi idő érdekében a kamera USB Type-C® portjához csatlakoztatni lehet egy USB-töltőt vagy egy mobilakkut, amely támogatja a USB PD szabványt. 

Hőmérséklet-kezelés

A folyamatos felvétel időtartamának kiterjesztése érdekében a Sony szabadalmaztatott Σ (szigma)-alakú termikus rögzítőeleme hatékony hőelvezetést biztosít. A rögzítőelem, amit a csúcsmodellek is használnak, grafit anyagból készül, és kiváló hőelvezetési képességekkel bír. Ez a struktúra lehetővé teszi, hogy a képérzékelő, ami a kamera vázán belül a legfőbb hőforrás, szabadon tudjon mozogni képstabilizálás közben, a hő pedig egyenlő arányban távozzon mindenfelé.

Két adattároló-nyílás, CFexpress Type A-támogatással

A két adattároló-nyílás lehetővé teszi, hogy folytatni tudd a felvételt akkor is, ha az egyik kártya megtelt. Az egyik nyílás támogatja a nagy teljesítményű CFexpress Type A kártyákat, és mindkét nyílás támogatja az UHS-I és az UHS-II SDXC/SDHC kártyákat. Gyors írási sebességüknek köszönhetően a CFexpress Type A kártyák különösen jól megfelelnek a nagy sebességű sorozatfelvételekhez éppúgy, mint a nagy felbontású, magas bitértékű 4K videófelvételekhez.

Megbízható, strapabíró kialakítás

Javítottuk az α7 IV por- és nedvességállóságát is, ami így a legnehezebb kültéri körülmények között is kiemelkedő megbízhatóságot nyújt. A formaterv kifinomult fejlesztései közé tartozik, hogy a váz illesztései és az akkumulátorrekesz fedele még több szigeteléssel készül (az α7 III géppel összevetésben), illetve újratervezett objektívzár-gombbal rendelkezik, valamint extra párnázással a rögzítési pont körül. A kamera felső és elülső borítása, illetve a belső vázszerkezet könnyű, nagy merevségű magnéziumötvözetből készül, ami kiváló tartósságot biztosít.  

Törődés a környezettel és takarékoskodás az erőforrásokkal 

A Sony „Road to Zero” (Úton a nulla felé) nevű környezetvédelmi terve 2010-ben indult, végső célja pedig a zéró környezetterhelés elérése. Jelenleg az α7 IV majdnem összes csomagolóanyaga újra feldolgozott anyagból készül. Ahol lehetséges, a kameravázak is újra feldolgozott anyagból készülnek, ami a használhatóság feláldozása nélkül járul hozzá a környezetterhelés csökkentéséhez. Az a célunk, hogy tovább csökkentsük a felhasznált energia és erőforrások mennyiségét, így visszaszorítva a környezetszennyezést, miközben megőrizve a csúcstechnológiás teljesítményt.  További részletek a Road to Zero kezdeményezésről

Imaging Edge Desktop™ / Imaging Edge Mobile™

Adj teret kreatív alkotóképességednek az Imaging Edge Desktop és az Imaging Edge Mobile alkalmazással. Az Imaging Edge Desktop számítógépes alkalmazás lehetővé teszi, hogy közvetlenül a PC képernyőjéről vezéreld és kövesd figyelemmel a felvételeket, lásd a képek előnézetét, és feldolgozd a RAW/HEIF-adatokat magas minőségű fényképekké, amelyek készen állnak a továbbküldésre. Az Imaging Edge Mobile alkalmazások az α7 IV Wi-Fi- és Bluetooth®-funkciói segítségével számos kényelmes felvételkészítési és megosztási funkciót kínálnak. Bővebben az Imaging Edge Desktopról

Kompatibilitás: iMovie, Final Cut Pro X

Ez a termék kompatibilis a Final Cut Pro X és az iMovie szoftverrel.

További specifikáció

Hivatalos weboldal

Fényképek:

Sony Alpha 7 IV váz Sony Alpha 7 IV váz Sony Alpha 7 IV váz Sony Alpha 7 IV váz Sony Alpha 7 IV váz Sony Alpha 7 IV váz Sony Alpha 7 IV váz
GyártóSony
Felbontás33 megapixel
Teljes pixelszám34,1 millió
Objektív rögzítéseE-bajonett
Zársebesség min.1/8000 mp
Zársebesség max.30 mp
LCD méret3 "
Kép stabilizátorIgen
Memóriakártya típusCFexpress
SD
SDHC
SDXC
Érzékelő méreteFull frame
Beépített vakuNem
Külső vaku illesztőIgen
Video rögzítésIgen
Wi-fiIgen
ÁllványmenetIgen
SzínFekete
Méret131.3 x 96.4 x 79.8 mm
Súly658 g
KiszerelésCsak váz
Garancia36 hónap saját
MegjelenítőLCD
Átlós képernyő3 "
Még nem érkezett értékelés.
A terméket csak azok a felhasználók értékelhetik, akik megvásárolták a terméket!
Érdekelné ez a termék egy ismerősét?
Lépjen be és ajánlja neki közvetlenül a Triponttól!
Ha az ismerőse megvásárolja tőlünk, Ön kredit pontokat kap, amiket levásárolhat webshopunkban. A pontok jóváírása 8 nap után történik meg, ezt a Profilom menüpont alatt követheti.
Ajánljon minél több terméket és vigye haza minél olcsóbban kedvencét!

A szállítási és egyéb költség nem része a hitelösszegnek!

A feltüntetett képek és specifikáció csak tájékoztató jellegűek!
Kérjük, vásárlás előtt tájékozódjon a gyártó honlapján!

Hasonló termékeink


MILC cserélhető objektíves
Sony Alpha 7 III váz
 • - Teljes pixelszám: 25,3 millió
 • - Csepp, por és ütésálló: Nem
699 900 Ft
MILC cserélhető objektíves
Sony Alpha 7 IV + 28-70mm kit
 • - Teljes pixelszám: 34,1 millió
1 099 900 Ft
MILC cserélhető objektíves
Sony Alpha 7 III + 28-70mm kit
 • - Teljes pixelszám: 25,3 millió
 • - Csepp, por és ütésálló: Nem
839 901 Ft

Akciós termékek


Tükörreflexes fényképezőgép
Nikon D850 váz
 • - Valós pixelszám: 46,89 millió
 • - Érzékelő típusa: CMOS
1 219 900 Ft
Objektív
Fujifilm XF200mm F/2 R LM OIS WR + Teleconventer E
 • - Típus: Fix-objektív
 • - Szerkezet: 14 csoport, 2 ED, 1 szuper ED lencsetag tag
2 035 000 Ft
MILC cserélhető objektíves
Nikon Z50 + 16-50 VR kit
 • - Teljes pixelszám: 21,51 millió
 • - Csepp, por és ütésálló: Nem
439 900 Ft
Kérem várjon!