Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Termékeink

Szállítási feltételek

Magyarország egész területén ingyenes házhozszállítás bruttó 100.000 Ft felett GLS házhozszállítás esetén.

Bruttó 100.000 Ft alatti rendelések GLS szállítás esetén a szállítási díj 1990 Ft.

Amennyiben megrendelése meghaladja a GLS szállításra vonatkozó mérethatárait (60 cm  80 cm  200 cm és 40 kg, televízió vagy monitor esetén 43") úgy a szállítási díjak változnak melyről megrendelését követően tájékoztatjuk telefonon, vagy előzetes tájékoztatást kérhet email illetve telefonos elérhetőségünkön.

Internetes vásárlás és házhozszállítás részletes leírása:

Házhozszállítás

Hasznos tudnivalók házhozszállításról:

A kézbesítést a GLS futárszolgálat végzi. A GLS európai cég, amely megbízható, magas minőségű, rugalmas csomagszállítási szolgáltatásokat nyújt. Hogyan lehet házhozszállítást kérni?

Házhozszállítást internetes vásárláskor kérhet. A rendelés feladásakor választhat az "üzletben veszem át" vagy a "házhozszállítást kérek" opciók közül.

Itt adhatja meg a házhozszállítási címet is.

Ezen kívül telefonon vagy emailben is leadhatja megrendelését, és kérheti a házhozszállítást.

Kiszállítás időpontja:

A futár 8 és 17 óra között szállít ki, azonban előre pontos időpontot nem tudnak biztosítani, így javasoljuk hogy munkahelyére vagy olyan helyre kérje a kiszállítást, ahol gond nélkül át tudja venni napközben a csomagot.

Fizetés módja házhozszállítás esetén:

Ha a weboldalon bankkártyával fizet, vagy előre utalással egyenlíti ki a vételárat, a futártól megkapja az árut és a számlát, de ekkor nem kell a futárnak fizetnie.

A kiszállítás menete

Ha a rendelt termék van raktáron, a rendelés beérkezését követő 2. napon szállítja ki a futár. Kiszállítás előtt kollégánk telefonon fogja Önt keresni, hogy a szállítási címet és időpontot ismét egyeztesse Önnel.

A futárcég a kiszállítás napján a szállításról önnek egy tájékoztató sms-t küld.

A futár, ha kérdése merül fel, felhívja Önt a kézbesítés napján a kora reggeli órákban. Sikertelen kézbesítés esetén a futár egy vinyettát hagy a helyszínen. Ön öt napon belül kérheti a csomag ismételt kiszállítását a futárszolgálat ügyfélszolgálatánál (tel.: +36-29-886-700).

Ha Ön nem veszi fel a kapcsolatot a futárral, akkor az első sikertelen kézbesítést követő 2-5 napon belül próbálja meg újra eljuttatni Önhöz. Javasoljuk, hogy egyeztesse le a második kiszállítás idejét, hogy minél gyorsabban megkapja a csomagot.

Ha a kézbesítéssel kapcsolatban bármi további kérése van a házhozszállítás napján (pl. cím, időpont módosítás) hívja a futárszolgálat ügyfélszolgálatát (tel.: 06-29-886-700).munkanapokon 07 és 20 óra között.

Ön a megrendelésének leadásával a Tripont Kft. vásárlója lesz. Kérjük, olvassa át az alábbi tudnivalókat:

Az eladó:
Tripont Kft.
Telephely: 1131 Budapest, Reitter Ferenc utca 132/J
Adószám: 14247660-2-41
Cégjegyzékszám: 01-09-895442
Csomagküldő kereskedelmi tevékenység nyilvántartási száma: C/ 002 929
Telefon és fax: +36-1/80-89-888
E-mail: info@tripont.hu

A szerződés tárgya:
A Tripont Kft. www.tripont.hu URL-en üzemeltetett Internetes áruházában található valamennyi árucikk és szolgáltatás.

Vételár, fizetési feltételek:
Az árucikkek melletti ár az árucikk vételára, amelyet nettó és bruttó, valamint forint és euró értékben egyaránt feltüntettünk. A Tripont által üzemeltett Internetes Kereskedelmi Rendszer sajátosságaiból adódóan az egyes regisztrált felhasználóink a vásárlásaik során különböző, egyéni árakat kapnak, amelyek csak rájuk és csak az adott pillanatban érvényesek. Későbbiekben azok az árak nem érvényesíthetőek. Hosszabb időintervallumra érvényes árajánlatokért vevőink bemutatótermi értékesítőinkhez forduljanak.

A megrendelés módja:
A Tripont Kft. által üzemeltetett Internetes kereskedelmi alkalmazás segítségével kiválasztott termék megrendelése történhet magán a webes megoldáson keresztül, a kiválasztást követően telefonon vagy faxon történő megrendeléssel, e-mailen vagy postai levélen. Az áru átvételének helyét és módját a megrendeléskor Ön választja ki.

Szállítási feltételek, az áru átvételének módja:
A Tripont Kft. lehetőséget biztosít az Internetes alkalmazásában megrendelt termékek bemutatótermében (1131 Budapest, Reitter Ferenc utca 132/J) való személyes átvételére. Ebben az esetben semmiféle szállítási vagy egyéb tranzakciós költség nem terheli a vevőt bármely árkategóriában vásároljon.

A mennyiben a megrendelt termékek raktáron vannak, a bemutatóteremben munkanapokon a megrendeléstől számított maximálisan 1 munkanapon belül a termékek átvehetők.

Kiszállítás esetén munkanapokon a megrendeléstől számított maximálisan 2 munkanapon belül a terméket szerződött partnerünk házhoz szállítja. A kiszállítások minden esetben munkaidőben (munkanapokon 8 és 16 óra között) történnek. Az áru átvétele:
A szállítás teljesítésével kapcsolatos reklamációt csak abban az esetben fogadunk el, ha azt az áru átvételekor jelezte. Kérjük ezért átvételkor ellenőrizze a csomag és az áru sértetlenségét.

" style="color:#000000">Tájékoztatjuk, hogy a bankkártyás visszaélések megelőzése érdekében, kollégánk és/vagy a futárszolgálat munkatársa kérni fog Öntől egy fényképes igazolványt a rendelése átadásakor, azonosítás céljából.

Garancia:

Garanciális kérdéseket Magyarországon az aktuális törvény, jelen esetben a 151 / 2003 (IX.22) Kormányrendelet szabályozza. Kérjük, ellenőrizze a garancialevélen szereplő információt a garanciaidőre vonatkozóan, amely a fenti törvénytől eltérő lehet.

Jótállás:
A jótállást a vevő a számára kitöltött, valamennyi technikai eszköz értékesítése során a vevő részére átadott jótállási jeggyel és az eredeti számlával érvényesítheti. A jótállás csak a berendezés vagy eszköz szakszerű tárolása, szállítása és használata esetén áll fenn.
A jótállás megszűnését vonja maga után, ha a készüléket rendeltetésszerű használaton túlmenően nem a Tripont szakszervizében javítják, bővítik, upgradelik, átalakítják, szoftverét (beleértve a vírusok okozta károkat) megváltoztatják. A berendezés hibájának kijavításán túlmenően a jótállási időszakon belül sem vállalunk felelősséget a meghibásodásból eredő egyéb károkért, a felhasználót ért veszteségekért.
A jótállási határidő kezdete a számla kiállításának dátuma.
A jótállás és garancia érvényesítésére, kérjük őrizze meg a jótállási- és garanciajegyet, valamint az eredeti számlát.

Kérem várjon!